Vítejte v mé nahodilé "knowledge base" o hudební teorii a občasných postech o mých koníčcích jako je například cestování a fotografování.

Translate This Page

  

Hudební nástroj Arménský Duduk - presentace a povídání

Publikováno uživatelem Filip Jelínek dne Pátek, června 23, 2017 Pod hlavičkou: Hudební nástroje

Pokud Vás zajímají informace o Arménském Duduku, pokusil jsem se shrnout některé informace o historii, používaném materiálu pro výrobu Duduku, plátcích a hraní.

V tomto videu bych vám chtěl představit hudební nástroj Arménský Duduk. Je to tradiční nástroj, který je národním symbolem Arménie. Tento nástroj zvukem připomíná náš hoboj. Je to tím, že Duduk je také dvouplátkový nástroj. Tento nástroj bych Vám nechtěl představit nyní jako hráč, protože to neumím, ale chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti a informace které jsem jako prodejce za několik let získal, také i od samotných výrobců z arménie.
Duduk je nástroj, který je starý asi 3000 let. Přesně to nelze asi určit, ale prví písemné zmínky sahají někdy do období známého arménského panovníka Tygrana Velikého, který žil cca v období okolo 60 let př. kr. Ale můžeme předpokládat, že historie tohoto nástroje je ještě starší. 
Různé varianty Duduku se nachází také v Turecku, Bulharsku atd. Avšak pravá původní varianta, o které chci hovořit pochází z Arménie. 
Všeobecně Duduků, které lze nalézt na internetu, nebo trzích v Arménii je celkem velké množství a je také obtížné se orientovat v množství nástrojů různých kvalit, materiálů atd. Můžeme narazit na různá zpracování od zdobených nástrojů z levnějších, na rychlo sušených dřev jako je hruška atd. po kvalitní profesionálně laděné Duduky z dlouho sušeného meruňkového dřeva.




Kde: Hudební nástroje 


Tagy: duduk  duduk cena  jak hrát na duduk  hudební nástroje  plátkové nástroje  etnické nástroje  arménský duduk  armenian duduk