Vítejte v mé nahodilé "knowledge base" o hudební teorii a občasných postech o mých koníčcích jako je například cestování a fotografování.

Translate This Page

  

Prstoklady a písně pro Irskou flétnu

Publikováno uživatelem Filip Jelínek dne Pátek, června 6, 2014 Pod hlavičkou: Jak hrát
Tradiční Irská flétna CLARKE. 

Tato původní flétna se 6 otvory pro prsty má dřevěnou vnitřní část náústku. Flétna je uložena v pěkném paperboxu s tabulkou prstokladů a aršíkem not se 4 písněmi. 

V roce 1843 se pomocný dělník na farmě Robert Clarke rozhodl zkusit své štěstí. A jako náhradu za své skromné přijmy na farmě si pomocí místního kováře nechal vyrobit jednoduché nářadí pro výrobu Irských fléten. Zanedlouho se přestěhoval do Manchesteru, kde postavil malou továrnu aby se nakonec se stal největším výrobcem fléten v Anglii. Clarke Tinwhistle se dělají stále dnes podle těch stejných tradičních postupu a tak zaručují naprosto stejnou kvalitu a jedinečnou barvu zvuku. Flétně Tinwhistle se postupně začalo říkat také Penny Whistle, kvůli pouličním kejklířům a muzikantům kteří dostávali do klobouku od chodců 1 penny.






Kde: Jak hrát 


Tagy: irská flétna  jak hrát na irskou flétnu  noty pro irskou flétnu  písně pro irskou flétnu  skladby pro irskou flétnu  irská hudba  irské písně